Política 07/08/2012

ERC irromp a l'escena política

L'embat del pacte fiscal i els atacs del PP a l'autogovern brinden una nova oportunitat als republicans

Marc Colomer
1 min
JUNQUERAS NO VOL ENTRAR AL GOVERN El líder d'ERC ha fet passos per aproximar-se a CiU, però no es planteja en cap cas entrar al Govern. Amb la catarsi  interna culminada, els republicans ja miren cap a un possible avançament electoral.

BarcelonaLa nit del 28-N de 2010, a la seu electoral d'ERC hi planava l'ambient de derrota i fracàs lògic de qui acabava de perdre més de la meitat dels diputats (de 21 a 10). No trigaria a instal·lar-s'hi la sensació que havien de passar anys de penitència perquè el partit tornés a tenir ni que fos una petita part de la influència que havia tingut en els set anys de Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara no dos anys després, el context en què està immers el país brinda una nova oportunitat als republicans per recuperar la credibilitat i la centralitat perduda.

ERC ha culminat un procés de catarsi interna, ha entronitzat un nou líder i ha consolidat un missatge clar: amb CiU es pot arribar a a parlar d'estabilitat parlamentària, però entrar al Govern és "implantejable", segons les fonts de la cúpula d'ERC consultades per l'ARA.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats