POLÍTICA
Política 31/01/2013

ERC i ICV-EUiA exigeixen la dimissió de Rajoy i eleccions anticipades

Els líders dels dos partits consideren que la revelació dels sobresous en negre a la cúpula del PP ja fa insostenible la situació política espanyola. Junqueras parla de "vergonya" i Herrera anuncia que farà el que calgui perquè es convoquin eleccions

Ara
1 min

BarcelonaJa n'hi ha prou. Això han vingut a dir els líders d'ERC i d'ICV-EUiA, Oriol Junqueras i Joan Herrera, respectivament, després que es conegués el pagament de sobresous en negre a la cúpula del PP durant anys. Per Junqueras i Herrera, ara ja no és només qüestió que dimiteixi el president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy −que va cobrar 22.500 euros, segons la comptabilitat paral·lela de Luis Bárcenas−, sinó que cal convocar eleccions anticipades. "Si no cau el govern, serà una excepció en el món occidental", ha alertat Junqueras en roda de premsa després de reunir-se amb el president de Pimec, Josep González.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Junqueras, "en qualsevol país democràtic hi hauria d'haver eleccions anticipades". Herrera també ha considerat que aquesta hauria de ser ara ja la sortida: "Després de les notícies d'avui ja no n'hi ha prou que plegui Rajoy. S'han de convocar eleccions, i si no, haurem de fer el que calgui perquè així sigui". Anava un pas més enllà i deixava entreveure, al seu Twitter, que els partits haurien de plantejar una moció de censura si Rajoy no convoca eleccions.

Una "vergonya" mundial

El líder d'ERC, a més, ha deplorat que "arreu del món seria una vergonya" que el partit que ha promogut l'amnistia fiscal n'hagi estat un dels beneficiats.

stats