Política 22/07/2015

ERC d'Igualada critica l'actuació "precipitada" de l'alcalde amb la col·locació de la bandera espanyola al balcó

Reclama "més diàleg" i "més coherència" a Marc Castells

Acn
1 min
Detall del cartell on s'expliquen els motius pels quals l'Ajuntament d'Igualada ha penjat la bandera espanyola i, a darrere, les quatre banderes: la d'Igualada, l'espanyola, la catalana i l'europea / ACN

IgualadaEl grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada ha criticat l'actuació "precipitada" de l'alcalde de la ciutat amb la col·locació de la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament després d'esgotar la via judicial. Per ERC, es tracta d'un tema "prou important com per haver-lo parlat amb temps amb els tres grups polítics compromesos amb la independència". Segons la formació, s'hauria pogut acordar "una solució imaginativa compartida". ERC es mostra favorable a seguir les recomanacions de l'AMI però considera que "es podia haver resistit un temps més" o haver col·locat unes banderes "més petites". La formació també lamenta que no ha tingut accés a l'expedient judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, el grup municipal republicà ha assegurat que farà costat i ajudarà l'alcalde amb el plet contra l'Estat, ja que "a la ciutat d'Igualada hi ha una àmplia majoria que no vol la bandera espanyola a l'ajuntament i que sí que vol que hi hagi la senyera estelada". A més, des d'ERC demanen que l'estelada es pengi amb un pal al balcó central de l'edifici de l'ajuntament.

L'Ajuntament d'Igualada ha penjat aquest dimecres la bandera espanyola a l'edifici consistorial per donar compliment a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona que l'obliga a penjar la bandera. El consistori ja va apel·lar una primera sentència, de manera que aquesta és ferma. Al costat de la bandera s'hi pot llegir un cartell on s'explica que la bandera espanyola penja a l'Ajuntament "per imposició del govern central i en compliment d'una sentència judicial".

stats