Política 29/01/2015

ERC ofereix a Jordi Martí el número 2 a la candidatura d'Alfred Bosch

Els republicans negocien amb MES una àmplia coalició a la ciutat de Barcelona

Acn
1 min
Jordi Martí en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaL'expresident del grup municipal del PSC a Barcelona, Jordi Martí, té una oferta sobre la taula per ser el número 2 d'Alfred Bosch a la candidatura barcelonina que ERC presentarà a les properes eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ha informat 'El País' i ha confirmat posteriorment l'ACN, Martí entraria a la llista dels republicans –si accepta l'oferiment– en representació de Moviment d'Esquerres (MES), el partit sorgit després de la unió de diverses escissions del PSC. Els republicans i MES negocien també un programa electoral compartit per presentar-se en una coalició que té les portes obertes a altres partits i entitats d'esquerres i sobiranistes.

ERC enllestirà les llistes pròpies el proper 13 de febrer, però té temps fins al març per definir les coalicions electorals. Amb els responsables de MES fa mesos que es treballa. De fet, ERC ja es va presentar a les eleccions europees del maig del 2014 en coalició amb NECat, una de les dues entitats, juntament amb Moviment Catalunya, que han confluït en el Moviment d'Esquerres.

El nom de Jordi Martí sona amb força des de fa mesos, tot i que les trobades amb el que es perfila com a portaveu nacional de MES encara no estan tancades. Bosch vol Martí de número 2 per obrir la candidatura. L'estratègia de col·locar independents o líders d'altres partits a les candidatures d'ERC és un continu des que Oriol Junqueras va esdevenir president del partit. Fins i tot el mateix Bosch és formalment un independent, perquè, tot i ser el portaveu d'ERC al Congrés i l'alcaldable a Barcelona, no té carnet del partit.

stats