ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 21/08/2015

ERC reclama que el president de la Junta Electoral aclareixi al Congrés la retirada de la campanya 'Junts'

Els republicans també li preguntaran si prendrà cap mesura per impedir la mobilització de l'11 de Setembre a la Meridiana

Roger Tugas
1 min
El diputat d’Esquerra Joan Tardà al ple del Congrés de Diputats.

BarcelonaERC reclamarà que el president de la Junta Electoral Central comparegui al Congrés dels Diputats perquè expliqui els motius que l'han dut a ordenar a TV3 que retiri el logo 'Junts' de la seva campanya d'estiu per les semblances amb el de la candidatura Junts pel Sí. L'ordre, de fet, la va emetre la Junta Electoral Provincial de Barcelona, mentre que la televisió pública va presentar un recurs a la Junta Electoral Central, qui encara s'ha de pronunciar. El diputat republicà Joan Tardà ha registrat aquest divendres la proposta, que es votarà a la diputació permanent de la cambra baixa de dimecres vinent. La majoria absoluta del PP té la clau per facilitar o impedir la compareixença.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La demanda d'ERC és que la compareixença tingui lloc abans de l'11 de Setembre, ja que, segons explica Tardà, també té previst preguntar si la Junta Electoral prendrà alguna mesura davant la mobilització de la Meridiana de la Diada organitzada per Ara és l'Hora, atès que hi ha qui creu que es pot considerar un acte electoral i, per tant, es podria prohibir. La campanya del 27-S, de fet, comença el dia 10 a la nit i, a partir de llavors, només els partits poden organitzar actes electorals.

stats