POLÍTICA
Política 12/06/2012

ERC demana a Mas que designi “tècnics qualificats i independents” perquè controlin el rescat de la banca

Els republicans insten Mas a ser "proactiu" i a esbrinar "què pensa fer" Europa i com afectarà el rescat financer a Catalunya

Ara / Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha reclamat aquest dimarts que la Generalitat designi "tècnics qualificats i independents" per tal que "controlin els recursos del FROB" perquè "el govern de la Generalitat és part afectada" del rescat de la banca espanyola. En roda de premsa al Parlament, Simó ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que sigui "proactiu" i que esbrini "què pensa fer" Europa i quines condicions ha posat al rescat. Els republicans donen per fet que el rescat tindrà efectes sobre les entitats financeres catalanes però també, i especialment, sobre la població.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó ha demanat així que el president Mas tingui interlocució amb Europa i "exerceixi el lideratge" al país. ERC vol que Mas parli també amb les entitats financeres catalanes per conèixer la situació i reclamar que el crèdit flueixi a les empreses i a les famílies.

ERC ha reclamat al president Mas que actuï en aquesta línia perquè els republicans no es refien de l'executiu de Rajoy i consideren que "tampoc ho hauria de fer" el president de la Generalitat. "Qui es pot refiar" d'una capacitat de gestió política quan Rajoy viatja per "anar a veure 'la roja' mentre a l'estat espanyol hi ha problemes greus a què fer front?", ha qüestionat Simó.

stats