ELECCIONS MUNICIPALS
Política 10/04/2015

Bosch veu ERC "molt més a prop de liderar la ciutat" després del seu acord amb MES

Tant Jordi Martí com Ernest Maragall es mostren convençuts que la candidatura republicana guanyarà els comicis el 24-M

Europa Press
2 min
Presentació de la coalició, amb Alfred Bosch, Marta Rovira i Ernest Maragall, entre d'altres / ERC

BarcelonaL'alcaldalble d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, veu la seva candidatura "molt més a prop de liderar la ciutat" després de l'acord amb el Moviment d'Esquerres (MES) i amb la plataforma BCN Ciutat Oberta que va avançar dijous l'ARA, formacions a les quals pertanyen les dues noves integrants de la llista republicana presentades aquest divendres: la gestora cultural Gemma Sendra (sisè lloc) i l'urbanista Maria Buhigas (desè). "Avui anem a més, perquè sumem capacitats, sumem bagatge", ha dit Bosch en roda de premsa amb totes dues, el portaveu de MES i exlíder del PSC a l'Ajuntament, Jordi Martí, el membre del partit i antic dirigent del PSC Ernest Maragall i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha defensat que, amb l'acord, és "incontestable que la ciutat guanya una opció més preparada, més plural i més a prop de governar la ciutat", ja que considera que és la millor alternativa per combatre les desigualtats. Rovira, al seu torn, assegura que l'acord ha articulat una "candidatura molt potent que es mereix la capital" per treballar per la justícia social i la igualtat i ha defensat que l'equip de Bosch permetrà avançar cap a "la igualtat d'oportunitats i a liderar tot el procés nacional que ha de portar a la llibertat".

Martí el veu "guanyador"

Així mateix, Martí –que va rebutjar l'oferta de Bosch d'incorporar-se en la seva llista en el segon lloc– ha celebrat l'acord i ha destacat que el partit creia que era "fonamental" concórrer amb ERC a la capital catalana. "Havia de ser amb ERC, perquè la llista liderada per Alfred Bosch és la millor aposta per Barcelona, i la millor aposta que ja hi havia per Barcelona ara la convertirem en una aposta guanyadora", segons ell. Així, ha avisat que la candidatura "a partir de demà començarà a caminar amb tanta força i tanta solidesa que el 25 de maig hi haurà a Barcelona un nou alcalde que es dirà Alfred Bosch".

Maragall també està convençut que Bosch guanyarà, i ha avisat que posaran "el coll, el cor i l'ànima perquè sigui així i que els pròxims anys es recuperi l'orgull de ser d'aquesta ciutat". Ha assegurat que han fet l'acord per treballar en benefici de Barcelona, ciutat que vol "fugir de la continuïtat, de la mediocritat, de la resignació, i que no vol acceptar fàcilment ser salvada per ningú".

Finalment, la candidata Sendra ha criticat que Barcelona està perdent els seus valors i ha dit que treballaran per evitar-ho i per "una ciutat ambiciosa que vagi lluny i que sigui actor polític internacional capaç de defensar els reptes que Barcelona i totes les ciutats tenen". "Barcelona és un esperit, una actitud de revolta, de passió, de coratge, d'exigència, de solvència i de compromís, i nosaltres volem representar això", ha defensat.

stats