Política 23/01/2015

ERC urgeix a Mas que comparegui voluntàriament al Parlament pel cas Pujol

Els republicans consideren que ja res justifica que el president de la Generalitat segueixi demorant el compliment del seu compromís de comparèixer a la Comissió d'Afers Institucionals, al marge de la comissió d'investigació sobre el cas Pujol

Ara
1 min
Junqueras i Mas, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaUltimàtum d'ERC al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè anunciï quan compareixerà a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, tal com es va comprometre que faria, per explicar si coneixia les suposades irregularitats de l'expresident Jordi Pujol. Segons ha avançat la SER i ha confirmat l'ARA, els republicans insten Mas a anunciar en les pròximes setmanes la data de la compareixença si no vol que li demanin formalment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas és que ERC no vol tornar a aparèixer com la formació que salva Mas de donar explicacions pel cas que ha posat en serioses dificultats el partit del president. I més després que han impedit fins a quatre cops, sumant els seus vots als de CiU, que Artur Mas hagi de comparèixer en el marc de la comissió d'investigació del cas Pujol, un entorn impropi, consideren, per a la institució que representa el president de la Generalitat.

Demanda reiterada

De fet, la necessitat que Mas comparegui per pròpia voluntat l'ha traslladat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, directament al president en diverses ocasions, l'última en la reunió que la setmana passada va servir per segellar l'acord de mínims entre els dos partits per a la convocatòria d'eleccions anticipades el 27-S.

stats