PENSIONS
Política 23/01/2014

ERC inicia els tràmits per presentar un recurs al TC contra la reforma de les pensions

Oriol Amorós demana un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries i afirma que només la independència pot garantir el futur de les pensions

Acn
1 min
Oriol Amorós, a la sala de premsa del Parlament / ACN

BarcelonaERC ha registrat aquest dijous la sol·licitud perquè el Consell de Garanties Estatutàries emeti un dictamen sobre la reforma de la llei de pensions promoguda pel govern espanyol i aprovada pel Congrés dels Diputats el passat 23 de desembre. El diputat Oriol Amorós ha denunciat que la llei incompleix els principis d'igualtat i seguretat jurídica i posa en risc les pensions futures, tres qüestions d'especial protecció per la Constitució "que tant defensa el PP en altres àmbits". "És un sistema que porta a la pèrdua continuada de poder adquisitiu", ha afirmat Amorós, que també ha assegurat que si Catalunya no s'independentitza i la reforma no s'atura, els catalans deixaran de cobrar pensions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC confia que el dictamen del Consell de Garanties avalarà les seves sospites al voltant de la inconstitucionalitat de nombrosos articles de la llei. Si és així, aquest dictamen servirà de base perquè els republicans presentin al Parlament una proposta de recurs d'inconstitucionalitat, que hauria de rebre el suport de la majoria de la cambra per ser elevar al Tribunal Constitucional.

stats