CAP AL 20-N
Política 03/10/2011

ERC manté obertes les converses per conformar una llista unitària independentista pel 20-N

Els republicans volen centrar la campanya en l'economia i l'ocupació, sempre deixant clar que un Estat català facilitaria la resolució d'aquests reptes

Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras, Marta Rovira i Alfred Bosch celebren els resultats de les primàries d'ERC / ACN

BarcelonaEl nou president d'ERC, Oriol Junqueras, ha realitzat aquest matí la roda de premsa posterior a la primera executiva del partit de després del Congrés d'aquest cap de setmana. El nou líder dels republicans, però, ha evitat concretar quin és l'estat de les negociacions amb SI i RCat de cara a pactar una candidatura unitària per al 20 -N, malgrat que el termini per tancar coalicions s'acabi aquest divendres i que SI s'hagi obert avui a acceptar els candidats que decideixi ERC. Junqueras s'ha limitat a dir que "les converses estan obertes", que estan "escoltant a tothom" i que volen "intentar sumar amb la majoria de ciutadans d'aquest país" per "construir una majoria social i política". No s'ha referit en concret a SI i RCat i ha deixat a entendre que el procés està obert amb altres agents i que "és positiu tant a curt com a llarg termini".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'únic que ha concretat el president d'ERC de cara al 20-N és que un dels eixos de la seva campanya serà l'economia i l'atur, les dues principals preocupacions de la ciutadania, segons les enquestes. Tot i això, deixaran clar sempre que "els Països Catalans no necessiten l'Estat espanyol per sortir de la crisi", sinó tot al contrari, ja que els reptes del país serien més senzills de resoldre "si disposés d'estructures d'Estat i d'un estat del benestar propi".

Quant al suposat acostament d'ERC a CiU, Junqueras ha puntualitzat que el seu partit treballarà amb tothom que vulgui avançar cap a l'estat propi i la justícia social i que, en tot cas, arran de la resolució en favor del concert econòmic votada en el debat de política general de la setmana passada caldria destacar que "ERC s'acosta a CiU i ICV", les dues formacions que la van votar. En tot cas, ha ironitzat després de recordar que ERC ja reclamava el concert els anys 80, que "estaria bé que a partir d'ara quan mostrem una nova recepta no es trigui 20 anys a donar-nos la raó".

stats