Política
Política 30/12/2011

Oriol Junqueras: “Ara el Govern no pot dir que tria una parella de ball perquè no en té cap altra”

El president d'ERC situa els republicans com a alternativa al PP i mostra la mà estesa per negociar: "No marquem cap línia vermella"

Ara
1 min

BarcelonaOriol Junqueras recorda que ERC és "l'únic" partit que ha presentat un text alternatiu “complet” al full de ruta econòmic del Govern i, en aquesta línia, situa els republicans com a bons socis amb el quals es poden arribar a acords per superar la “delicada” situació financera actual. “Ara el Govern no pot dir que tria una parella de ball perquè no en té cap altra”, subratlla Junqueras, que veu els republicans com una bona alternativa al PP –fins ara, soci preferent en matèria econòmica– i mostra mà estesa a negociar amb l'executiu de Mas: “no marquem cap línia vermella”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el president d'ERC ha assegurat que, fins al moment, les converses amb el Govern han sigut “positives” i “emocionalment” properes, i ha subratllat que mentre hi hagi opcions de seguir parlant, “ho farem”. Com a línia matriu de les propostes d'ERC, Junqueras assenyala la cerca d'alternatives que “generin un rendiment de cara al futur” com a principal direcció a seguir, i assegura que l'ajustament financer no es pot fer només “a base de retallades”, sinó “buscant noves maneres d'obtenir els ingressos”.

Junqueras veu positiu l'oferiment del PSC de pactar amb el Govern, “un gest que ERC fa temps que fa”. No obstant això, ha evitat valorar l'exclusivitat que busquen els socialistes amb el pacte de governabilitat proposat per Pere Navarro aquest dijous, en la reunió mantinguda amb Artur Mas.

stats