Política 23/11/2012

El 'Junquibus' d'ERC, amb 2.455, encapçala el nombre de quilòmetres recorreguts durant la campanya electoral del 25-N

CiU és el partit que ha fet més actes en total, mentre que el PPC és el que més cops s'ha desplaçat fora de Barcelona

Acn
3 min
El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, a punt d'entrar al bus de campanya / ACN

BarcelonaL'autocar d'Esquerra Republicana de Catalunya, conegut com el 'Junquibus' entre els periodistes, és el que ha recorregut més quilòmetres en la campanya electoral del 25-N. En total, el comptaquilòmetres s'ha enfilat fins a la xifra dels 2.455. El segueix de prop l'autocar de Convergència i Unió, amb 2.372. De fet, aquesta és la formació que més actes ha fet el llarg de la campanya: 29. El Partit Popular català, amb vuit actes, és el que més cites electorals ha convocat fora de la demarcació de Barcelona. A les comarques barcelonines, la formació que n'ha fet més és Ciutadans, amb un còmput de 24 actes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com és habitual, els republicans han fet una campanya molt territorial i són entre les formacions que més actes han convocat fora de la demarcació de Barcelona. Concretament, sis. El dia més llarg, quilomètricament parlant, va ser el passat 11 de novembre. Viatge a Tremp des de Barcelona al matí, tarda a Igualada i nit de retorn a la seu nacional dels republicans, al carrer Calàbria de Barcelona.

CiU, segona en quilometratge i primera en convocatòries

La caravana de CiU ha fet uns 2.372 quilòmetres al llarg de la campanya. La federació no és precisament de les formacions que es queden dins l'àrea metropolitana, ja que aspira a recollir el vot de tot el territori. Per això, ha celebrat mítings més o menys arreu del país i bastant repartits per les diferents demarcacions.

La caravana del Partit Popular català ha fet un total de 1.943 quilòmetres en aquests quinze dies de campanya. El trajecte més llarg de l'autobús que segueix Alícia Sánchez-Camacho va ser aquest dijous 22, un dia abans d'acabar la campanya, per assistir a un míting a Tortosa. El més curt, a banda dels nombrosos desplaçaments dins de la mateixa ciutat de Barcelona, va ser a Badalona.

El PPC és una de les formacions que ha convocat més actes. Ocupa la tercera posició, amb 27 convocatòries. Un lloc que comparteix, precisament, amb un dels seus competidors directes, Ciutadans. En el que ningú guanya els 'populars' és en nombre d'actes al territori, més enllà de la demarcació de Barcelona. N'han fet un total de vuit. Curiosament, però, són el partit que menys actes ha convocat, en total, 24.

La 'FragoTena' solidària i els ecosocialistes, a la franja mitjana

La caravana de campanya de Solidaritat Catalana per la Independència no ha estat un autobús, sinó una furgoneta batejada amb el nom de 'FragoTena' pels periodistes. Com sol passar als partits de menor representació al Parlament, la caravana, més reduïda, no precisava un vehicle més gran. La 'FragoTena' ha fet 1.892 quilòmetres pel territori català.

Tot i això, no ha seguit a tot arreu el candidat de SI, Alfons López Tena, que ha fet una campanya intensa a diversos punts de la geografia catalana. Fidel a la campanya #novullpagar, la caravana de periodistes no ha abonat l'import de cap peatge a les autopistes catalanes. D'aquesta manera, s'han estalviat 130,8 euros, sempre que s'aconsegueixi evitar el fet de pagar les multes al Servei Català de Trànsit.

Pel que fa a la caravana de periodistes que ha seguit el candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha fet un total de 1.786 kilòmetres. Els llocs més llunyans de Barcelona que ha visitat són Tortosa, Lleida, Tarragona −dues vegades− i Girona. Però també ha anat a Sant Joan de Vilatorrada, Igualada i municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona com Badalona o Cornellà. A la demarcació de Barcelona, amb 23 actes, només són superats per Ciutadans.

La caravana ecosocialista perd, d'aquesta manera, la primera posició que havia aconseguit durant la campanya de les eleccions al Parlament de l'any 2010. En aquella ocasió, ICV-EUiA i els periodistes que l'acompanyaven van recórrer un total de 2.800 quilòmetres. En segona posició quedava la caravana del candidat d'ERC, Joan Puigcercós, amb 2.526 quilòmetres.

PSC i Ciutadans tanquen la classificació

El candidat del PSC a les eleccions al Parlament, Pere Navarro, ha fet un total de 1.345 quilòmetres en aquesta campanya, almenys pel que fa als actes oficials on han acudit els mitjans de comunicació, ja que Navarro també ha mantingut trobades amb altres agents socials i econòmics més enllà dels actes públics. La caravana del PSC ha seguit, d'altra banda, un total de 25 actes.

Ciutadans, en canvi, n'ha fet més, i ha arribat als 27. Ha estat una campanya estrictament metropolitana. Té el rècord d'actes en aquesta demarcació, amb 24. S'ha centrat sobretot a assistir a debats i entrevistes a mitjans, a Barcelona i a la rodalia, i a actes de petit format, al carrer o en sales amb capacitat mitjana, d'entre 50 i 250 persones, a la mateixa capital i en ciutats com Badalona o Santa Coloma de Gramenet. En total, ha recorregut 1.200 quilòmetres.

stats