Política 15/08/2012

Junqueras anuncia la seva candidatura a la presidència de la Generalitat

El president d'ERC compta amb un ampli suport entre la militància i aglutina la majoria dels sectors del partit

Efe
2 min
Oriol Junqueras considera que acollir-se al fons de liquiditat ja suposa una intervenció.

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat avui el seu "desig" de ser el candidat del seu partit a la presidència de la Generalitat i encapçalar les llistes d'Esquerra en les pròximes eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras, que és el president d'ERC i compta amb un ampli suport entre la militància, ja que aglutina la majoria dels sectors del partit, ha expressat la seva intenció de ser candidat a la presidència de la Generalitat en declaracions a l'agència Efe.

La predisposició de Junqueras a encapçalar les llistes d'ERC el converteix 'de facto' en el dirigent republicà més ben situat per ocupar el càrrec, de manera que molt probablement no caldran unes primàries si no sorgeixen altres candidats.

Segons ha explicat Junqueras a Efe, "en l'actual moment de la meva vida sóc president d'ERC, i habitualment els presidents del partit són els candidats a les eleccions catalanes".

A més, ha subratllat, "jo estic disposat a ser-ho, m'agradaria ser-ho, si no m'agradés segurament no hauria arribat fins aquí, perquè la voluntat de servir el teu país, el teu municipi, et porta a intentar assumir les responsabilitats que corresponguin en cada moment".

Ha recordat, de tota manera, que ell està a disposició del que decideixin els militants del seu partit i del que li demanin, tal com va passar anteriorment quan li van sol·licitar que encapçalés les llistes municipals de la seva població, Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), fins a arribar a ser-ne l'actual alcalde.

Junqueras, que va ser diputat d'ERC al Parlament Europeu, va tornar a exercir com a professor d'història a la UAB en abandonar l'escó.

Sobre la possibilitat d'un avançament electoral si les negociacions sobre el pacte fiscal fracassen a Madrid, el líder d'ERC ha assenyalat que el seu partit "intenta tenir la maquinària electoral tan preparada com sigui possible".

"No obstant això –ha puntualitzat–, som un partit modest i, amb tota la modèstia del món afrontarem els reptes electorals que tinguem per davant, ja siguin unes eleccions, una consulta o un referèndum".

stats