ERC i PDECat denuncien a Brussel·les que Rajoy vol "precintar els col·legis" per impedir el referèndum

Els tres eurodiputats catalans han preguntat a la Comissió Europea si ho consideren "una violació del valor de la democràcia"

Els eurodiputats d’ERC Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, i el del PDECat Ramon Tremosa, han denunciat aquest dijous a Brussel·les les amenaces de l'executiu espanyol de precintar les escoles i "assumir les competències d'educació que té delegades la Generalitat" per impedir que Catalunya voti un referèndum d'independència.

Terricabras, Solé i Tremosa han preguntat a la Comissió Europea si creuen que “precintar col·legis electorals és una pràctica compatible amb el principi democràtic” i si ho consideren “ una violació del valor de la democràcia”. També han citat els articles 2 i 7 dels tractats europeus destinats al "respecte de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l’estat de dret i els drets humans" com a valors fonamentals de la Unió Europea. Els tres eurodiputats preveuen que Brussel·les pugui intervenir en cas de “risc clar de violació greu per part d’un estat membre”.

Més continguts de