Política 24/10/2019

ERC i el PDECat confirmen que assistiran a la trobada d'electes impulsada per Puigdemont

La CUP valora "positivament" la iniciativa però reclama que sigui una eina "operativa"

Ara
2 min
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, a la Casa de la República

BarcelonaERC i el PDECat han confirmat aquest dijous que participaran en la trobada d'electes que ha impulsat Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat i ara president del Consell per la República va anunciar ahir que instava els partits que tenen electes en les diferents institucions "a participar activament en l'Assemblea de Càrrecs Electes", i va marcar la seva celebració per a dimecres de la setmana que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'una carta, Puigdemont va defensar que aquesta assemblea "és compartida per una àmplia majoria del món sobiranista, i es fa cada dia més evident que cal reforçar un espai lliure de les prohibicions, de les amenaces i les limitacions de drets a què està sotmetent l'estat espanyol les institucions d'autogovern" de Catalunya.

ERC ha confirmat la seva presència en aquesta trobada del 30 d'octubre a través de Twitter. En aquesta xarxa social el partit d'Oriol Junqueras ha explicat que "com a representants legítims del poble de Catalunya" es conjuren "per treballar per una solució democràtica" de la situació de Catalunya.

D'altra banda, el PDECat ha informat que aquest dijous ha animat "tots els seus càrrecs electes" a participar en aquesta assemblea amb l'objectiu de "respondre a la sentència que empresona amb 100 anys els líders polítics i socials" de Catalunya. Consideren que aquest eina ha de servir per "disposar d'un espai lliure de les prohibicions, amenaces i limitacions" a què l'Estat sotmet Catalunya.

Les demandes de la CUP

Aquesta trobada d'electes ha generat una certa polèmica prèvia, ja que la CUP en va impulsar una altra a principis de setmana. Avui els cupaires han fet un comunicat en què valoren "positivament" l'assemblea convocada per Puigdemont i en què consideren que ha de servir per "permetre una resposta a l'altura de les mobilitzacions" contra la sentència que hi ha hagut els últims dies.

La CUP ha reclamat que aquesta assemblea "sigui realment operativa i no una estructura més". Recorda que en el seu dia l'AMI ja va promoure una primera assemblea de càrrecs electes, denominada AECAT, que "no va servir per a cap acció concreta" –no s'ha arribat a reunir mai–. Així, els anticapitalistes han demanat que la iniciativa de Puigdemont reculli els eixos que la CUP va posar sobre la taula en la seva trobada de dilluns a Sants, que van ser "autodeterminació, amnistia, prou repressió i drets socials". Així, la CUP reclama que l'assemblea del 30 d'octubre serveixi per definir qüestions concretes i "no respongui de nou a la institucionalització i a un refredament del conflicte".

stats