Política 13/04/2017

ERC acusa el PDECat d'estar "més pendent del partit que del país"

Sergi Sabrià no entén per què la formació de Marta Pascal se centra a "marcar perfil com a partit" i Albert Batet li retreu que, fins ara, els únic inhabilitats són membres del PDECat

Acn
2 min
Sergi Sabrià, a la sala de premsa d'ERC

BarcelonaLes discrepàncies entre el PDECat i ERC tornen a aflorar. Aquest dijous, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha acusat el PDECat d'estar "més pendent del partit que del país". En una entrevista a l'ACN, el republicà no entén per què el PDECat vol marcar perfil propi ara i obrir la porta a remarcar les diferències dins de Junts pel Sí amb votacions diferenciades al Parlament. En plena fase final del procés, Sabrià considera que caldria que "tothom estigués més pendent del país que no pas del partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens grinyola la voluntat de marcar perfil com a partit", ha etzibat el portaveu republicà a la direcció del PDECat. En aquest sentit, Sabrià ha afirmat que la seva formació no està "gens pendent d'unes eleccions ni del partit" i ha afegit que "tothom hauria de fer el mateix".

De totes maneres, el republicà ha afirmat que no té "cap dubte" que "en tot el que fa referència al procés, han anat, van i hauran de seguir anant a l'una" les dues formacions sobiranistes, "perquè és el que toca ara mateix". "Junts pel Sí no em fa patir especialment, tots sabem per què hi som, allà", ha conclòs.

Les declaracions de Sabrià no han agradat al Partit Demòcrata. El primer a respondre ha estat el diputat al Parlament -company del republicà a Junts pel Sí- Albert Batet, que a través del seu compte de Twitter ha recordat que fins ara l'únic partit que ha patit inhabilitacions pel procés ha sigut el PDECat. "Davant les evidències certs comentaris no sumen gens", ha retret Batet al portaveu republicà.

Mostrar les diferències al Congrés

En una entrevista a Europa Press, el diputat del PDECat al Congrés Jordi Xuclà ha reconegut que la cambra espanyola és el lloc adequat per marcar perfil propi. "Podem mostrar que el nostre programa econòmic no és exactament el d'ERC", ha apuntat el coordinador del grup. També ha considerat que el partit "ha d'estar preparat per a un escenari de confrontació electoral competitiu entre ofertes ideològiques diferents".

Alhora, però, Xuclà ha recriminat als republicans que no volguessin compartir grup parlamentari quan la mesa va negar aquesta possibilitat al PDECat. "Dos no ballen junts si un no vol", ha expressat.

stats