Política 16/02/2017

El PNB presidirà la mesa de la comissió d'investigació de l'operació Catalunya

ERC i el PDECat acorden amb la resta de grups quedar fora de la mesa

Dani Sánchez Ugart
1 min
Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz, en dues fotos d'arxiu

MadridTot i que en l'origen de la creació de la comissió d'investigació de la presumpta guerra bruta del ministeri de l'Interior contra els rivals polítics del govern és a Catalunya -la comissió es va crear arran de la filtració de les converses entre l'excap d'Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz-, ni ERC ni el PDECat estaran presents en la mesa d'aquesta comissió després que hagin arribat a un acord amb la resta de grups per a la composició de la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els portaveus dels partits polítics al Congrés han acordat aquest dijous per unanimitat la composició de la mesa, que tindrà 5 membres. Segons ha informat el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, estarà presidida per un diputat del PNB, el PP i el PSOE es repartiran les dues vicepresidències i Ciutadans i Podem les dues secretaries.

La comissió encara no té data per començar a funcionar, però està previst que de manera imminent s'estableixi un calendari. Un cop constituïda, el PDECat sol·licitarà la compareixença d'Alícia Sánchez-Camacho i Jorge Moragas arran de les últimes informacions publicades per 'Público'.

stats