Política 12/04/2011

ERC treballa amb els altres grups del Congrés per fer un front comú pel fons de competitivitat

Els partits consultats fins ara, PP, CiU i ICV, han tingut una "bona predisposició" a afegir-se a la petició

Miquel Codolar
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha anunciat que manté converses amb Soraya Sánez de Santamaría, del PP; Pere Macias, de CiU, i Núria Buenaventura, d'ICV, per tal de presentar una proposició conjunta exigint el pagament al govern espanyol dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. Si bé encara no ha parlat amb representants del grup socialista, "suposo que els 25 diputats del PSC hi votaran a favor", ha indicat. Fonts d'ERC han indicat que els partits han escoltat la proposta amb bona predisposició però ho han d'acabar d'estudiar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text que aquests partits estan estudiant planteja que "el problema de la crisi té a veure amb l'incompliment sistemàtic de les obligacions financeres per part de l'Estat". Ridao ha recordat que els últims anys l'Estat ha pagat el fons de competitivitat que aquest any "es nega a pagar", cosa que considera que és "canviar les regles del joc a mig partit". Ridao s'ha mostrat confiat que "ens posarem d'acord en aquesta qüestió perquè no hi ha possibilitat de retòrcer la lletra de la llei mentre els anys anteriors es va complir".

Mentre negocia aquesta iniciativa, ERC n'ha presentat una altra en el mateix sentit en solitari, on es demana complir tots els compromisos derivats del vigent acord de finançament autonòmic, iniciar els tràmits per concedir la vestreta corresponent segons el previst a la disposició transitòria segona de la Llei 22/2009 de 18 de desembre i convocar la comissió mixta Estat-Govern per determinar la liquidació dels anys vençuts.

stats