Política 04/01/2012

ERC oferirà mà estesa al Govern encara que Mas pacti els pressupostos amb el PP

"La nostra obligació és intentar ajudar el país, i el dret del senyor Artur Mas és pactar amb qui vulgui", ha afirmat Junqueras

Acn
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avançat aquest dimecres que mantindrà la política de mà estesa amb el govern de CiU encara que acabi pactant els pressupostos del 2012 amb el PP. Segons Junqueras, "la nostra obligació és intentar ajudar el país, i el dret del senyor Artur Mas és pactar amb qui vulgui". En aquest sentit, "un cop exerceixi el seu dret de pactar amb qui cregui oportú, la nostra obligació continuarà sent intentar ajudar el país", ha argumentat durant la tertúlia del programa L'oracle, de Catalunya Ràdio. En tot cas, el líder republicà ha dit que el seu partit s'oposarà als pressupostos si CiU els pacta amb el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Junqueras, Esquerra és partidària de continuar treballant per aconseguir el pacte fiscal, i en aquest sentit reitera la seva petició d'una consulta popular aquest any. "Quin és el millor aval que tenim en aquest moment? El mateix poble de Catalunya", ha afirmat, i alhora ha demanat "que el poble de Catalunya pugui opinar de forma clara sobre aquesta qüestió". 

D'altra banda, Junqueras s'ha mostrat totalment en contra de la proposta del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que les comunitats autònomes tanquin les oficines a l'estranger i destinin funcionaris a les ambaixades d'Espanya. 

El líder d'ERC considera fonamental que Catalunya mantingui la representació a l'exterior, i en aquest sentit ha assegurat que "continuarem fent una crítica molt dura al Govern de Catalunya perquè estem convençuts que està equivocat i que ho està fent molt malament, en aquest àmbit". Junqueras ha assenyalat que "estem absolutament en contra de les mesures del govern, estem en contra del tancament no només de la representació de caràcter més polític, sinó també en alguns casos de representació en àmbits acadèmics, universitaris, culturals".

stats