Política 29/10/2019

ERC eixamplaria distàncies amb el PSC, i la CUP entraria al Congrés amb un o dos diputats, segons el CIS

Cs i JxCat, principals perjudicats per la repetició electoral, obtindrien 2 i 6 escons, respectivament

Germán Aranda
1 min
El portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, amb flors grogues en homenatge als presos en la seva arribada a l'hemicicle pel debat d'investidura.

MadridLa política de la confrontació amb el sobiranisme no funcionaria a Catalunya per als partits de dretes a les eleccions generals del 10-N segons el CIS, que atorga una caiguda fins als dos escons de Ciutadans (pels 5 que va aconseguir el 28-A), el manteniment d'un sol escó per al PP i la pèrdua de representació per a Vox. Al PSC, en canvi, la versió més dura de Sánchez amenaçant amb l'article 155 sí que li permetria repetir el resultat de 13 escons o arribar fins als 14, un resultat que el situaria com a segona força a Catalunya darrere d'una Esquerra Republicana que eixamplaria la seva distància com a força més votada i passaria dels 15 a una forquilla d'entre 16 i 18 escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva irrupció a les eleccions generals, la CUP aconseguiria entrar al Congrés amb un o dos diputats, tots ells a Barcelona, segons l'enquesta cuinada a partir de 18.000 entrevistes fetes entre el 21 se setembre i el 13 d'octubre, i que per tant no valora l'efecte de la sentència als presos polítics pel Procés i les manifestacions posteriors amb aldarulls. En Comú Podem, amb entre 8 i 9 escons, superaria JxCat, amb entre 4 i 6. Els postconvergents podrien perdre els seus diputats de Lleida i Tarragona i serien juntament amb Cs els principals perjudicats per la repetició electoral. El candidat de Més País a Barcelona, Juan Antonio Geraldes, no entraria al Congrés.

stats