Política 09/05/2013

ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP presenten una iniciativa per eradicar l'homofòbia

La proposició de llei reclama garantir la igualtat "real" i "plens" drets per al col·lectiu

Efe
2 min

BarcelonaEls grups d'ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, al costat d'entitats del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals (LGTB), han registrat aquest dijous al Parlament una proposició de llei per eradicar l'homofòbia, la "violència" i garantir una igualtat "real" i "plens" drets.

En una compareixença conjunta després de registrar aquesta iniciativa parlamentària, tant les entitats com aquests grups han coincidit a destacar que, "si bé s'ha fet un gran avanç al camp legal els últims anys en aquest àmbit, encara queda molt treball per fer ja que cada dia a Catalunya una persona d'aquest col·lectiu denuncia una agressió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les entitats de la LGTB, que han agraït el suport d'aquests quatre grups parlamentaris per portar aquesta proposició de llei al Parlament, han reclamat a CiU i al PPC que donin llibertat de vot als seus diputats en la seva tramitació a la cambra catalana. 

Han informat, a més, que C's els ha comunicat que donaran suport a la tramitació d'aquesta proposició de llei que es debatrà a la comissió d'igualtat de les persones, encara que aquest grup, previsiblement, presentarà esmenes a alguns aspectes d'aquesta iniciativa parlamentària.



La diputada d'ERC Anna Simó ha destacat la feina que han realitzat durant mesos les diferents entitats per elaborar aquesta proposició de llei.

De la seva banda, el portaveu adjunt del PSC, Jaume Collboni, ha recordat que s'han produït "avenços històrics", com la legalització dels matrimonis entre persones del mateix sexe, però ha precisat que per al "dia a dia" es necessita una legislació específica per "sumar drets".

Des d'ICV-EUiA, la diputada Laura Massana ha expressat la seva confiança en què la iniciativa que s'ha entrat avui a la cambra catalana no quedi "diluïda" durant la seva tramitació parlamentària.

Per al diputat de la CUP David Fernàndez, "els odis específics requereixen mitjans específics de combat democràtic" com, segons el seu parer, és aquesta proposició de llei.

stats