Política 27/11/2012

ERC exigeix al PSC el cessament dels càrrecs públics implicats per l'operació Mercuri

Els republicans demanen també en un comunicat celeritat per aclarir els fets i comissions informatives d'investigació en els ajuntaments implicats

Ara
1 min

BarcelonaEsquerra ha reaccionat aquest dimarts a la tarda a la trama urbanística de Sabadell que s'havia destapat hores abans. En un breu comunicat, els republicans han exigit "a la direcció del PSC el cessament en els seus càrrecs públics dels membres de la seva direcció que hagin estat implicats i la depuració d'altres responsabilitats que es puguin derivar de la investigació". Això afectaria, ara per ara, els alcaldes de Sabadell, Manuel Bustos, i de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, i el secretari d'Organització del partit, Daniel Fernàndez, que havia d'accedir a l'acta de diputat al Parlament arran de les eleccions de diumenge. Els dos últims estan implicats en una ramificació del cas, però no en els afers de corrupció urbanística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, ERC demana "celeritat a l'administració de Justícia a l'hora d'aclarir les greus implicacions derivades de la investigació en curs" i que "els alcaldes dels ajuntaments afectats promoguin la creació, de manera immediata i urgent, de comissions informatives d'investigació per tal d'aclarir els fets". Igualment, es compromet, "com a força política que promou activament la transparència a les administracions públiques i que no compta als seus rengles amb cap acusat de corrupció en exercici de càrrec públic, a activar tots aquells mecanismes institucionals al nostre abast per tal de contribuir a l'aclariment dels fets", en especial reforçant l'Oficina Antifrau i aprovant la llei de transparència la propera legislatura.

stats