Política 07/12/2011

ERC s'asseu a parlar dels pressupostos del 2012 amb la màxima voluntat d'entesa però també amb exigències

Puigcercós dóna tot el suport a Mas-Colell per recórrer als tribunals per l'addicional tercera

Acn
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que el seu grup s'asseurà aquesta tarda a parlar sobre els pressupostos del 2012 amb la "màxima voluntat d'entesa", ja que és conscient que el Govern "no té tots els instruments ni les mans lliures per fer front a la crisi". En roda de premsa, Puigcercós ha donat "tot el suport" al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per recórrer als tribunals pel que fa a la disposició addicional tercera, que l'executiu espanyol no pensa pagar aquest any. Això sí, el republicà també ha plantejat al conseller algunes exigències, com augmentar els ingressos per la via dels impostos als més rics i no cedir amb el pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha deixat clar que ERC anirà a la reunió d'aquesta tarda amb el Departament d'Economia "amb voluntat d'acord, d'entesa i amb la mà estesa", perquè consideren que, més enllà de l'interès dels partits polítics, "hi ha una voluntat clara de país que implica donar suport a un govern que té una dificultat doble a l'hora d'afrontar la crisi".

 El republicà s'ha mostrat comprensiu amb les dificultats que està patint el Govern, especialment pel que fa als recursos que li han d'arribar des de Madrid. Per això, ha donat "tot el suport" al conseller Mas-Colell si decideix emprendre mesures legals per recuperar els 759 MEUR de la disposició addicional tercera que l'Estat ha de pagar. 



Aquest és un dels motius que inclinen ERC a asseure's a negociar els pressupostos "amb bona voluntat", perquè el Govern, ha dit, "no té tots els instruments ni les mans lliures per fer front a la crisi".

 Això sí, ha insistit que també cal que l'executiu reconsideri la seva política d'ingressos, i ha reiterat la proposta d'ERC de fiscalitat progressiva, amb un impost sobre la banca i sense renunciar a recursos com els de l'impost de successions. "Si s'han de demanar sacrificis, s'han de demanar a tothom, no només a les classes treballades. S'ha d'anar a buscar als que més tenen", ha opinat.

 Alhora, també ha demanat al Govern que es comprometi a recuperar els llindars de protecció social que s'havien assolit en els últims anys un cop l'economia estigui recuperada. "Ensenyem quin és el final del túnel", ha reclamat. Aquest és un element que també traslladarà el president d'ERC al conseller Mas-Colell aquesta tarda, però també exigirà contundència a l'hora de plantejar el pacte fiscal a Madrid.



Puigcercós ha mostrat la seva preocupació per les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, reconeixent que el govern espanyol ara no té recursos per això. "No es tracta tant de veure què ens toca i com podem retallar el dèficit fiscal, sinó que demanem recaptar tots els nostres impostos", li ha dit a Mas, a qui li ha demanat que no faci "ni un pas enrere" en aquesta qüestió.

stats