POLÍTICA
Política 01/06/2012

ERC vol que es declari l'estelada símbol històric per impedir vexacions policials a qui l'exhibeixi

Puigcercós també insta el Govern a reclamar la reforma de la llei estatal de l'esport per incloure-hi les seleccions catalanes

Ara / Acn
2 min
El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, a la sala de premsa del Parlament.

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat aquest divendres que ERC demanarà al conseller d'Interior que faci les gestions oportunes per evitar que els catalans siguin sancionats per mostrar senyeres estelades en esdeveniments esportius com el de la final de la Copa del Rei. Segons el president del grup parlamentari d'ERC, durant la final de Copa la policia espanyola va "vexar, agredir i multar" a ciutadans per portar l'estelada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, reclama que el Parlament també reconegui l'estelada com una bandera històrica de Catalunya, i com un símbol no violent. En aquest sentit, Puigcercós ha criticat que per multar aquells que porten l'estelada es faci servir arguments com el de la incitació a la violència.

Les seleccions, a la llei estatal

Puigcercós també ha anunciat que el grup parlamentari d'ERC ha presentat una proposta de resolució per tal que el Govern reclami la reforma de la llei estatal de l'esport amb l'objectiu d'encabir-hi el dret de les federacions esportives catalanes a competir internacionalment. Segons Puigcercós, la sentència del TC que impedeix el reconeixement internacional d'una federació catalana sempre que existeixi una homòloga d'espanyola, és un acte més de "politització" i de "contaminació" dels òrgans judicials.

Al costat de Puigcercós, el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Catalanes, Sergi Blázquez, ha recordat que el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS), el màxim òrgan regulador en matèria esportiva d'àmbit internacional, va reconèixer el 2008 la legalitat que una federació catalana fos membre d'una federació internacional "hi hagués federació espanyola o no". Així, segons Blázquez, la sentència del TC -que avala les seleccions catalanes en competicions en les quals no hi participi l'espanyola- no hauria de tenir cap validesa internacional ja que el TAS i el dret privat avalen que qualsevol federació catalana (entitat privada) pugui mantenir una relació directa amb una d'internacional (entitat privada).

stats