POLÍTICA
Política 03/02/2011

ERC i Reagrupament, junts també a Girona

Acorden que el quart lloc de la llista sigui per Reagrupament. És la quarta coalició municipal forjada per Puigcercós i Carretero després del procés de desglaç obert després de la patacada a les eleccions nacionals

Redacció
1 min

BarcelonaERC i Reagrupament estan a punt de tancar un acord també a Girona per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals. Segons ha avançat Nació Digital i han confirmat a l'Ara.cat fonts d'ERC, a manca de tancar alguns detalls de la coalició, en els propers dies segellaran una candidatura unitària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després del procés de desglaç iniciat pels líders d'ERC i Reagrupament, Joan Puigcercós i Joan Carretero respectivament, immediatament després de la patacada a les eleccions nacionals -i després que Carretero digués a l'ARA que ERC "ha de ser el pal de paller de l'independentisme"- ambdues organitzacions polítiques han tancat coalicions a Puigcerdà, Barcelona, Sant Cugat del Vallès i ara a Girona. Amb aquest preacord, els republicans cediran el quart lloc de la llista a Girona a Reagrupament.

Ara ERC té cinc regidors a Girona. Si repeteixen resultats, els milloren o arriben almenys a quatre regidors el 22 de maig, la quarta cadira seria per a Reagrupament. En canvi, qui ja ha dit que no té intenció de sumar-se a la coalició independentista a Girona és la CUP i la Solidaritat de Laporta, enfrontada amb un l'home fort de Carretero a Girona i un dels artífex de la coalició amb ERC, Miquel Casals.

stats