Política 16/07/2012

ERC i SI insten Mas a avançar cap a la independència si hi ha una intervenció

"El president Mas ja té una majoria parlamentària i el que ha de fer és fer-ne ús", afirma la secretària general d'ERC, Marta Rovira. ICV també demana un front català per aturar la intervenció

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Si l'estat espanyol intervé Catalunya, la resposta ha de ser anar cap a l'estat propi. Aquest ha estat el missatge que han llançat ERC i Solidaritat a Artur Mas. “El president Mas ja té una majoria parlamentària i el que ha de fer és fer-ne ús, negar-se a acceptar noves retallades i condicions draconianes i sobretot fer un pas endavant començant la construcció d'un estat, d'una república catalana lliure i socialment justa”, ha afirmat la secretària general d'ERC, Marta Rovira. També ICV-EUiA ha exigit un front català per aturar una possible intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons els republicans, convocar eleccions anticipades seria "una fugida endavant que només faria perdre temps" i han alertat que, de fet, Catalunya està intervinguda des del moment que el Govern "accepta totes les retallades que vénen imposades des de l'Estat". Uns ajustos que, segons Rovira, "són ideològics, dictats per la FAES", i no pas imposats per Europa.

També Solidaritat ha demanat a Mas que aposti per un govern d'unitat nacional format per CiU, ICV-EUiA, ERC i SI que iniciï la transició cap a la independència. "Cal plantar-se i dir prou", ha dit el secretari general de SI, Uriel Bertran, davant les amenaces d'intervenció de l'Estat. "La convocatòria electoral anticipada la fa aquell que no es veu capaç de superar la situació", ha afirmat el diputat solidari.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La diputada d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha demanat un front català abans que es produeixi la intervenció per part de l'Estat i ha instat Mas a recórrer davant el Tribunal Constitucional la llei d'estabilitat pressupostària que permetria la intervenció.

stats