Política 08/05/2018

ERC de Santa Perpètua denunciarà un GDR per arrencar pancartes en suport als presos polítics

Els republicans acusen els espanyolistes de robar un cartell en una entitat privada

Ara
2 min
Acte en suport a Cuixart a Santa Perpètua

BarcelonaERC de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) denunciarà l'entitat Unidad Moncada GDR per haver despenjat, el cap de setmana passat, diverses pancartes en suport als presos polítics a la localitat. Així ho ha explicat a l'ACN Pol Leiva, membre dels republicans i nebot de Jordi Cuixart, que ha assenyalat que en un dels casos el grup fins i tot va envair una propietat privada: "Van colar-se al pati interior del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) per robar un cartell de grans dimensions", ha revelat. Leiva ha lamentat els fets i ha remarcat que a la població hi ha una bona "cohesió social". Per aquest motiu ha considerat que és "molt simptomàtic que hagin hagut de venir persones d'un altre poble per retirar aquests elements".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El familiar de Cuixart ha remarcat la necessitat de fer "molta pedagogia" per informar els ciutadans que aquesta mena de grups estan formats per individus "d'extrema dreta" sovint vinculats a moviments com "Espanya 2000 o La Falange". Els fets van tenir lloc la matinada de divendres a dissabte, quan diversos membres del grup Unidad Montcada GDR, que s'autodefineixen com a "ciutadans de bé que es dediquen a netejar porqueria groga per Montcada i Reixac i els seus voltants", van desplaçar-se fins a la localitat de Santa Perpètua de Mogoda –d'on és Jordi Cuixart– per dur a terme la seva "tasca".

Entre els cartells que van retirar en destaca un de grans dimensions que hi havia penjat al balcó principal de la seu d'ERC de la localitat i que deia "Llibertat presos polítics". A banda d'això, també van arrencar un altra pancarta de característiques semblants que estava col·locada a la façana lateral de l'edifici del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM). "En aquest cas fins hi tot van envair una propietat privada, perquè per treure-la van entrar al pati interior del centre", ha apuntat Leiva. Es dona la circumstància que, després d'actuar, els autors dels fets van penjar diversos vídeos a les xarxes en què apareixen cometent les accions.

Per tot plegat, ERC ha anunciat que denunciarà els fets i que presentarà aquestes imatges com a prova. "És un perill que aquests energúmens es passegin pels carrers", ha subratllat Leiva. Per la seva banda, Pere García Batalla, president del CREM, ha explicat que els membres d'aquest ens es reuniran dimecres per decidir si també denuncien els fets. "En alguna ocasió alguna persona a títol personal havia robat alguna estelada però aquest és un cas diferent, perquè estem parlant d'un grup organitzat que va venir al poble per fer aquesta neteja que ells diuen", ha comentat.

stats