Política 03/06/2019

ERC recompon el grup del Senat després de la suspensió de Romeva amb una senadora d'EH Bildu

Idurre Bideguren és membre del Senat per designació del Parlament basc

Europa Press
1 min
Raül Romeva, després de prometre la Constitució "com a pres polític i per imperatiu legal"

BarcelonaERC ha reorganitzat el seu grup al Senat després de la suspensió de Raül Romeva amb la incorporació d'una senadora d'EH Bildu escollida per designació parlamentària, Idurre Bideguren. D'aquesta manera, el grup republicà podrà comptar amb els deu parlamentaris que exigeix com a mínim el reglament de la cambra per formar grup propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit independentista va registrar el seu grup la setmana passada dins el termini concedit a tots els partits per organitzar-se de cara a la nova legislatura. No obstant això, la mesa del Senat va acordar la suspensió com a senador de Romeva amb efectes retroactius, és a dir, des de la mateixa presa de possessió de l'escó. Aquesta decisió va suposar de manera immediata la baixa del grup parlamentari al qual pertanyia, que es va quedar amb nou membres. Al no arribar a deu, la mesa no va acceptar la seva inscripció, però va concedir a Esquerra cinc dies més per organitzar-se amb l'argument que no podia conèixer oficialment, abans de presentar la seva proposta, que Romeva seria suspès.

ERC-EH Bildu han tornat a registrar aquest dilluns el seu grup parlamentari amb deu membres: vuit catalans i dos bascos. La portaveu serà Mirella Cortés (ERC) i els portaveus adjunts seran Bernat Picornell (ERC) i Gorka Elejabarrieta (EH Bildu).

La proposta ha de ser revisada per la mesa del Senat convocada per a aquest dimecres. Per a aquest dia s'espera també l'informe encarregat als lletrats de la institució sobre els efectes de la suspensió de Romeva en els seus drets econòmics o en la composició de la cambra alta.

stats