Política 27/04/2015

ERC no fa cas a les especulacions de Rajoy i manté el compromís amb les plebiscitàries el 27-S

«Ens mantenim en allò que és important: que la ciutadania pugui votar sobre el futur de Catalunya, i la data és el 27-S», diu la portaveu del partit, Anna Simó, que considera que el fet que Rajoy no ho desmenteixi demostra que «qui marca l'agenda del govern de l'Estat» és el sobiranisme

M. Colomer
2 min
Anna Simó, durant la conferència de premsa d'aquest dilluns. NÚRIA JULIÀ / ACN

Barcelona"ERC es manté en allò que és important: que la ciutadania pugui votar sobre el futur de Catalunya, i la data és el 27-S". D'aquesta manera la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha volgut donar per tancat el debat al voltant de la necessitat o no d'ajornar les plebiscitàries del 27-S si finalment Mariano Rajoy optés per fer caure les eleccions espanyoles el mateix 27 de setembre. Pels republicans, no hi ha marge per destinar temps i energies a un debat que despista, diuen, l'objectiu essencial: arribar a tots els racons del país per convèncer les bosses d'electors que tenen dubtes al voltant del projecte independentista i que poden ser clau per decantar la victòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En allò que no depèn de nosaltres, que és qui convoca les eleccions, en allò que no hi podem fer res no hi perdrem ni un minut", ha etzibat Simó en la roda de premsa posterior a la reunió de la permanent nacional d'ERC, i ha afegit: "El que sí que depèn de nosaltres i és important és que el 27-S es votarà a Catalunya i els que som independentistes hem signat un acord de futur, i la feinada que tenim ara és convèncer els que encara tenen dubtes sobre la necessitat imperiosa de la independència de Catalunya".

Pels republicans és significatiu que el mateix Rajoy no hagi volgut descartar la possibilitat de convocar les eleccions espanyoles pel mateix dia que Mas té previst convocar les del Parlament. Una mostra, diu, que qui marca l'agenda també per a tot un govern espanyol en majoria absoluta és el sobiranisme. En qualsevol cas, la també vicepresidenta del Parlament ha recordat que tant els republicans com l'ANC i Òmnium o la CUP, les eleccions plebiscitàries s'haurien d'haver fet abans de les municipals, però el president de la Generalitat, l'únic capacitat per dissoldre el Parlament i convocar eleccions, va optar pel 27 de setembre.

Iceta "té prou maldecats"

després que el líder del PSC, Miquel Iceta, considerés que no hi ha prou sintonia entre CiU i ERC per encarar el procés d'independència, la portaveu d'ERC ha subratllat la importància que "el primer i el segon partit del Parlament s'han posat d'acord" en el full de ruta a seguir en cas de victòria independentista el 27-S. "Com si Iceta no tingués prou maldecaps com per parlar de falta de sintonia entre CiU i ERC", ha etzibat.

stats