Política 11/01/2015

ERC assegura que "abans de 48 hores" s'arribarà a un acord "ampli i clar" amb CiU

El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, assegura que treballen per "afinar" els detalls i evitar ambigüitats

Acn
2 min
El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó / ACN

AlcanarEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha explicat que s'estan mantenint contactes multilaterals per acabar de concretar els elements que han generat malestar o discrepància entre la seva formació i CiU. Així, ha insistit que estan "en l'àmbit dels detalls", i s'ha mostrat convençut que "abans de 48 hores" es podrà "arribar a un acord ampli i clar" que permeti "la celebració d'unes eleccions durant el primer trimestre del 2015".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Salvadó ha reconegut que les negociacions s'haurien pogut portar "en uns termes una mica més clars", però assegura que encara són "a temps per rectificar". Finalment, ha lamentat que aquest cap de setmana no s'hagi pogut celebrar la reunió d'urgència que ERC va demanar ahir.

"Per part d'ERC enteníem que dins del que era la proposta tercera del president Mas ja hi havia un marc d'acord", ha manifestat Salvadó, però "el president Mas va interpretar que no". Per això, ha insistit, s'està treballant per desfer malentesos i ambigüitats. Malgrat que aquest cap de setmana no s'ha pogut portar a terme la reunió d'urgència que la formació republicana demanava aquest dissabte, el secretari general adjunt del partit ha avançat que s'han marcat com a objectiu que "en 48 hores puguem tenir damunt de la taula un acord ampli entre ERC i CiU".

Salvadó ha entonat el 'mea culpa' i ha exposat que els contactes de les darreres setmanes s'haurien pogut portar d'una altra manera, però tot i això ha apostat per un acord que "permeti la celebració d'unes eleccions durant el primer trimestre del 2015". Un acord, ha detallat també, "amb el vistiplau de les tres entitats principals de la societat civil sobiranista", referint-se a l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència.

El secretari general adjunt d'ERC ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia a Alcanar, al Montsià, on ha participat en la marxa fúnebre convocada per la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia contra la indemnització a la concessionària del magatzem de gas Castor.

stats