Política 29/09/2014

ERC avisa el TC que no renunciarà "a la mínima al dret de vot dels catalans"

Els republicans presenten la seva campanya a favor del sí-sí, amb el lema 'Vull ser lliure, vull un nou país', que mantindran digui el que digui l'alt tribunal

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha insistit aquest dilluns que el seu partit no té cap intenció de renunciar al 9-N, digui el que digui el Tribunal Constitucional (TC). "Si se'ns posa a la disjuntiva entre obeir el TC o el mandat democràtic emanat de les urnes, escollirem el mandat democràtic", ha defensat la dirigent republicana, que ha insistit que no pensen "renunciar a la mínima al dret de vot dels ciutadans de Catalunya, un gest que integra tothom".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Rovira ha confiat que tots els partits favorables al dret a decidir mantindran també el full de ruta cap al 9-N. De fet, ha assegurat que la consulta té tota la legitimitat política (en haver-se intentat convocar de forma pactada), jurídica (l'avala el dret internacional) i social (el 2012 van guanyar els partits partidaris de celebrar-la), i tota la logística preparada, així que no veu motius per renunciar-hi.

Així, Rovira ha presentat junt amb el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, la campanya a favor del sí-sí que els republicans impulsaran des de dimarts fins al 9-N, encara que el TC suspengui la consulta, amb el lema 'Vull ser lliure, vull un nou país'. "Volem generar il·lusió per al nou país", ha explicat Salvadó, que igualment ha apuntat que en bona mesura s'integraran en la campanya unitària 'Ara és l'hora', juntament amb CDC, la CUP, Òmnium o l'ANC. De fet, ERC no organitzarà mítings propis, sinó que prioritzarà la realització de microactes de proximitat per anar a buscar els indecisos i rebatre certs dubtes en col·lectius com el dels jubilats o el dels aturats o a certs barris.

stats