CONSULTA PACTADA
Política 14/12/2016

ERC rebutja la comissió per al referèndum al Congrés del PDECat

Ara
2 min
Gabriel Rufián, portaveu adjunt d’ERC a Madrid, i Francesc Homs, portaveu del PDECat.

BarcelonaERC no donarà suport a la moció del PDECat per crear un grup de treball al Congrés de Diputats que busqui una sortida política al problema català, en un termini de tres mesos, que inclogui la celebració d’un referèndum. La moció s’havia de votar ahir, però es va ajornar fins avui. La diputada republicana Ester Capella va anunciar ahir, després de la junta de portaveus, que s’abstindran perquè entenen que els debats i les negociacions han de ser bilaterals entre la Generalitat i el govern espanyol i, per tant, una ponència al Congrés “no aporta absolutament res”. Capella va dir que entén que la moció del PDECat respon a una iniciativa que van plantejar en campanya electoral, però que els republicans catalans no poden donar-hi suport perquè no creuen que el Congrés sigui el lloc per negociar el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb l’abstenció d’ERC, i el més que previsible rebuig del PP, el PSOE i Ciutadans, la moció de l’antiga Convergència té poques possibilitats de ser aprovada. De moment, només té el suport d’Units Podem i del PNB. El portaveu del PDECat a Madrid, Francesc Homs, va voler agrair particularment el sí del partit de Pablo Iglesias: “Podem entén que això no cal resoldre-ho als tribunals, sinó votant en referèndum”.

Amb tot, Homs va subratllar que, gràcies a la seva moció, aquesta setmana els independentistes catalans tindran oportunitat de comprovar quin és el nivell de compromís de l’Estat per al diàleg amb Catalunya. En aquest punt, va advertir que “no hi haurà una solució política” si no hi ha un referèndum, cosa que, segons la seva opinió, els grans partits polítics han de pair “d’una vegada per totes”. “Si algú pensa que amb dues reunions de la vicepresidenta del govern espanyol i tres contactes la qüestió catalana queda resolta, és que no ha entès res”, va concloure Francesc Homs.

stats