Política 08/02/2019

ERC anuncia des de Ginebra una gira internacional per "lluitar contra les 'fake news'" durant el judici de l'1-O

Rovira denuncia la "repressió política" de l'Estat "governi qui governi"

Ara
2 min
La líder republicana, Marta Rovira, a l'exili a Ginebra des de fa gairebé un any, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl grup parlamentari d'ERC ha anunciat aquest divendres l'inici d'una gira internacional per "lluitar contra les fake news" durant el judici de l'1-O, que començarà dimarts que ve. Ho ha dit la seva secretària general, Marta Rovira, des de Ginebra, on des de fa gairebé un any és a l'exili i on s'han reunit avui els republicans. "No som aquí anecdòticament. Som aquí per donar el tret de sortida a aquesta campanya del judici que volem que s'internacionalitzi", ha sentenciat Rovira. A més de tenir en el punt de mira la internacionalització del judici, el grup parlamentari republicà també pretén, amb aquesta campanya, "abraçar la causa del dret a l'autodeterminació [de Catalunya]".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'endemà de la visita de Pedro Sánchez a Estrasburg, la republicana veu que l'Estat "aboca més recursos" a l'esfera internacional i vol contrarestar aquesta estratègia amb una de pròpia per denunciar la "repressió política" com a instrument del govern espanyol, "governi qui governi". Per fer-ho, ERC està estudiant "com recuperar tots els contactes amb diputats de la resta d'estats", siguin europeus o no, per crear, segons Rovira, "una xarxa de gent que té ganes d'escoltar i que ens dona suport a trobar sortides polítiques i democràtiques".

ERC ja va reunir la seva executiva a Ginebra al gener per trobar-se amb Rovira, que continua a la direcció del partit malgrat haver hagut d'exiliar-se el març de l'any passat, mentre que el president del partit, Oriol Junqueras, és a la presó i s'enfronta a l'inici imminent del judici. Fins al gener, Rovira havia assistit a altres reunions executives, sempre per videoconferència. En aquest sentit, la republicana també ha denunciat que la situació d'exili i presó que viu la seva formació crea una disfunció en la "igualtat democràtica que tenen la resta de grups parlamentaris".

stats