Política 26/01/2015

ERC se suma a la resta de l'oposició i vota a favor de la compareixença de Mas a la 'comissió Pujol'

Els republicans han registrat aquest dilluns la petició al Parlament. Fins ara, ERC havia votat en quatre ocasions en contra de la compareixença de Mas a la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció

Europa Press / Ara
1 min
NEGOCIACIÓ INTENSA
 El president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà l'última paraula sobre el vot de CiU als pressupostos de l'Estat per al 2012. Les pròximes setmanes hi haurà negociacions intenses entre governs per pactar aspectes dels comptes.

BarcelonaERC ha votat aquest dilluns al Parlament una petició perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui davant la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció. D'aquesta manera, Mas finalment haurà d'oferir explicacions a l'anomenada 'comissió Pujol'. Tot i que ERC ha insistit que el lloc més indicat perquè Mas comparegui era la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, es tracta d'un espai on el president només pot comparèixer si ho fa per voluntat pròpia, cosa que fins ara Mas no ha reclamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins ara els republicans havien votat en quatre ocasions en contra de la compareixença del president de la Generalitat a la comissió, al·legant que era millor que donés explicacions davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament.

El canvi de posició d'ERC, que arriba el mateix dia en què s'ha anunciat el pacte amb CiU per aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2015, farà que ERC se sumi a la resta de l'oposició amb l'objectiu que Mas comparegui a la comissió.

stats