Eleccions
Política 23/05/2011

Puigcercós admet la derrota i confia "iniciar un nou cicle" en el congrés d'ERC a la tardor

L'Executiva republicana posa en marxa demà el procés congressual que decidirà "qui ha de donar un pas al costat", diu Puigcercós. Portabella reconeix que no ha obtingut el resultat esperat tot i "resistir" a l'Ajuntament de Barcelona

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl president d’ERC, Joan Puigcercós, va admetre la derrota sense pal·liatius del seu partit a les eleccions municipals i va assegurar que afrontava el cop amb “realisme i esperança”. “El realisme de saber que hem perdut la confiança de molta gent i l’esperança que dóna ser la tercera força” política a nivell de tota Catalunya, com una “base sòlida” per treballar a partir d’ara, va dir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós va admetre els resultats “molt dolents” del seu partit i anunciar que demà mateix l’Executiva del partit convocarà el congrés extraordinari del partit, previst per la tardor, on caldrà, va dir, “debatre el model de partit” i decidir “quines persones han de fer un pas endavant i quines persones han de fer un pas al costat”.

El líder republicà va confiar que aquest congrés suposi “l’inici d’un nou cicle” que acabi amb la davallada electoral continua dels últims quatre anys i construeixi “una nova ERC”. “Som conscients que el país ha fet un tomb a la dreta i que hem de fer un esforç per sumar a tot l’independentisme que s’ha dividit en aquest temps i que ens ha afeblit”, va afirmar.

Puigcercós va admetre que el partit tindrà “molta feina per recuperar la credibilitat, el camí i la confiança” de molta gent. Tot i així, va assenyalar els més de 250.000 vots obtinguts a tota Catalunya, “amb un percentatge que supera el de les eleccions al Parlament”, i els més 1.300 regidors com a punt de partida per la reconversió del partit.

Després de comparèixer davant els mitjans, Puigcercós va anar a rendir comptes als més d’un centenar de militants que seguien la nit electoral des de l’hotel Avinguda Palace de Barcelona. Els va apuntar aquestes mateixes xifres, però també la “derrota a les grans ciutats”, per donar-los les “gràcies” per l’esforç.

L’auditori el va escoltar en silenci i va arrencar en aplaudiments quan van entrar a la sala el candidat per Barcelona, Jordi Portabella, i el seu número dos, Joan Laporta. El líder de Democràcia Catalana (DE) es va fer esperar gairebé tres hores i va arribar a l’hotel passades les 23 hores, just per entrar a la sala de militants amb Portabella i comparèixer després davant dels mitjans. Fonts del partit explicaven que la causa del retard era una avaria al seu cotxe.

Portabella també va admetre la derrota i va felicitar el candidat de CiU, Xavier Trias, tot i assenyalar que havien “parat el cop” en “resistir” amb dos regidors a l’Ajuntament de Barcelona.

Al costat d’un Laporta amb certa congestió a la cara, Portabella va reconèixer que la coalició no havia obtingut “el resultat que esperava” i es va comprometre a “continuar treballant amb humilitat i rigor” per aconseguir “aglutinar tot el vot independentisme que és molt”.

stats