ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 14/07/2015

El consell nacional d'ERC aprova per "aclamació" l'acord amb CDC i les entitats pel 27-S

L'organisme republicà ha viscut un intens debat sobre la candidatura conjunta per a les eleccions plebiscitàries

Efe / Ara
1 min
Militants d'ERC, abans del consell nacional / PERE VIRGILI

BarcelonaEl consell nacional d'ERC ha aprovat per "aclamació" la candidatura conjunta amb CDC i les entitats sobiranistes, segons han informat els republicans en un comunicat. El partit ha mantingut aquest dimarts a la nit un intens debat intern sobre l'acord de coalició amb CDC per a les eleccions del 27-S, amb diversos consellers que han expressat el seu rebuig, segons fonts republicanes. La coalició amb CDC, que ha estat explicada al principi de la reunió del consell nacional pel líder d'aquest partit, Oriol Junqueras, no compta amb l'aprovació de tot el partit, en vista de les intervencions que s'han anat produint.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que ERC rebutgés durant molts mesos la llista única sobiranista que propugnava el president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, l'acord de coalició pactat amb CDC per fer una llista unitària liderada per les entitats sobiranistes ha sorprès molts consellers nacionals i també seccions territorials senceres, segons ha pogut saber l'agència Efe.

Fonts del consell nacional d'ERC, que és el màxim òrgan de direcció entre congressos i està integrat per 240 persones, han apuntat que el més probable és que l'acord sigui ratificat, però amb bastants vots en contra o abstencions, i sense que ara mateix es pugui donar res per fet.

De fet, les joventuts del partit, les JERC, s'han reunit aquesta tarda i han acordat que els consellers nacionals joves a ERC votessin en blanc o en contra de l'acord amb CDC.

stats