Política 30/05/2012

ERC insta a imitar el consens d'Euskadi al voltant del concert

Els republicans insten el Govern a implantar el consens parlamentari que ja es va forjar el passat mes d'octubre en comissió parlamentària

O. March / S. González
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació després de la cimera / ACN

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que a Catalunya ja hi ha des del mes d'octubre passat un ampli consens parlamentari al voltant del concert econòmic i que, per tant, "el que ha de fer el Govern és implantar-lo". Davant la petició de consens que fan alguns partits de l'oposició, Junqueras ha fet una crida a imitar l'acord unànime dels partits bascos entorn del concert econòmic, un model que està demostrat que "funciona" i que és "la millor eina possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els ciutadans no entendrien que hi haguessin forces polítiques que defensessin més els ciutadans d'altres comunitats que no pas els del seu propi territori", ha dit el líder republicà referint-se als populars i els socialistes, que no són partidaris del concert econòmic per a Catalunya mentre sí que el defensen per al País Basc. "I si no, que els ciutadans de Catalunya actuïn en conseqüència", ha etzibat, i ha afegit que ERC no renunciarà en cap cas a recaptar tots els impostos.

Junqueras ha destacat que per ERC "costa d'entendre" què defensa CiU, ja que en els darrers dies des del mateix Govern hi ha hagut afirmacions contradictòries. En tot cas, el líder d'ERC ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui un discurs que "correspon" amb el que ha dit fins ara. D'altra banda, Junqueras ha dit que ERC resta a l'espera que el PSC defineixi "què vol dir tenir un paper protagonista" en la recaptació d'impostos.

stats