Política 16/07/2012

ERC suspèn Ausàs de militància

Junqueras actua davant la imputació de l'exconseller, implicat en un cas de contraban de tabac

Ara
1 min

BarcelonaLa permanent d'ERC ha decidit aquest dilluns al matí suspendre de militància Jordi Ausàs, exalcalde de la Seu, exdiputat i exconseller de Governació del partit fins a finals del 2010, segons ha confirmat la secretària general del partit, Marta Rovira. La suspensió és cautelar i serà ferma si es confirma la seva implicació directa en un cas de contraban de tabac andorrà. Ausàs va ser detingut la setmana passada i ha ingressat a presó a l'espera de pagar la fiança que li va imposar el jutge, de 145.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rovira ha explicat que és una mesura "de caràcter neutral" atesa la manca d'informació directa del partit sobre el cas i que el formalisme que ha adoptat el partit és una "congelació temporal dels drets com a militant". Rovira ha reiterat la "sorpresa i consternació" pels fets i ha explicat que, fins on sap ERC, "és una persona prudent, modesta i treballadora per a la qual reclamem dret a defensar-se".

El president d'ERC, Oriol Junqueras, encara no ha pogut parlar amb el conseller i ha pres una decisió que desvincula clarament el partit del seu exconseller per evitar el perjudici a la imatge d'ERC. En tot cas, des de la formació independentista recorden que el cas que esquitxa Ausàs, que davant el jutge no va admetre la seva culpabilitat, ni té relació amb la política o amb l'exercici de cap càrrec públic ni hauria fet servir la seva condició d'expolític per cometre el presumpte delicte.

stats