Política 23/05/2012

ERC dirà 'no' si Mas renuncia a la Hisenda

O independència fiscal -o el que és el mateix, la Hisenda pròpia- o res. ERC va tornar a deixar clar ahir que no participarà de cap pacte que, per incorporar el PSC i el PP, renunciï a la clau de la caixa.

Marc Colomer
2 min
ERC dirà 'no' si Mas renuncia a la Hisenda

BARCELONA.El llarg i desgastador procés de l'Estatut pesa, i molt, en la memòria dels partits catalanistes. A ERC també: després d'impulsar el text, va veure com era rebaixat dia sí i dia també fins que van optar per dir no a un Estatut que, segons ells, tenia poc a veure amb la versió aprovada pel Parlament. Amb la ferida del càstig electoral del 2010 encara viva els republicans volen afrontar la batalla pel pacte fiscal amb idees i línies vermelles clares. Donen per fet que la negociació s'aboca al fracàs amb un PP que té majoria absoluta. ERC és gat escaldat i no vol ni sentir a parlar d'un altre acord que depengui de la bona voluntat del govern espanyol de torn.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir, a tomb de la reunió de Duran i Navarro, els republicans van advertir que no pensen participar de cap acord que no passi per la independència fiscal (Hisenda pròpia i una sola còpia de la clau de la caixa). "No jugarem a l'ambigüitat", va advertir el cap de files d'ERC al Parlament, Joan Puigcercós, a Catalunya Informació. El cas és que els republicans temen que el líder d'Unió ja remi en sentit contrari a la direcció de CDC per forçar un acord amb el PSC que passaria per rebaixar el plantejament inicial en la línia del concert del president Mas.

La seva tesi l'abona el portaveu parlamentari del PP català, Enric Millo, que creu que el fet que el PSC i Unió advoquin per fórmules de consens "reforça" el que han defensat des del primer dia els conservadors. Igualment, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va saludar qualsevol iniciativa per eixamplar la base de l'acord que ells van subscriure amb CiU i ERC en la comissió del concert.

stats