Política 23/07/2019

ERC obre expedient disciplinari a l'ex tinent d'alcalde de Camprodon per la seva implicació en l'operació Estela

Batchelli s'hauria beneficiat suposadament d'actuacions irregulars de la Diputació de Barcelona

Acn
1 min
ERC obre expedient disciplinari a l'extinent d'alcalde de Camprodon per la seva implicació en l'operació Estela

BarcelonaERC ha obert un expedient disciplinari a l'ex tinent d'alcalde de Camprodon Jordi Batchelli i l'ha suspès cautelarment de la seva condició d'amic del partit fins que s'aclareixi la seva presumpte implicació en el cas Estela, que investiga suposades actuacions irregulars de la Diputació de Barcelona. A través d'un comunicat, el partit ha anunciat les mesures després que aquest diumenge 'La Vanguardia' publiqués el contingut del sumari en què apareix el seu nom.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquesta informació, Batchelli s'hauria beneficiat de contractes petits de la Diputació de Barcelona "amb l'objectiu de no superar el llindar que obliga a licitar el contracte per procediments de pública concurrència". ERC ha pres les mesures fins que s'aclareixi el cas i la implicació de Batchelli. En el comunicat, el partit referma el seu "compromís inequívoc" amb la transparència i la bona gestió. Per aquest motiu, assegura que es posa a disposició de la justícia, "per facilitar la resolució més ràpida i satisfactòria dels fets denunciats".

El maig de l'any passat es van detenir 29 persones en l'operació Estela pel presumpte desviament de 2 MEUR de subvencions de la Diputació de Barcelona entre el 2011 i el 2015. Entre ells, l'expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve.

La investigació va arrencar fa tres anys arran de denúncies presentades sobre la manera de procedir, l'assignació i la justificació de les subvencions de la direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

stats