Política 04/11/2014

ERC denuncia "connivència" entre la policia i els ultradretans a l'acte del 9-N a l'Ateneu de Madrid

El diputat Joan Tardà ha explicat que la policia cridava els ultres "pels seus noms"

Efe
2 min

MadridEl diputat d'ERC Joan Tardà ha denunciat la "connivència" i "l'amiguisme entre policies, membres de la Falange i altres personatges d'aquest pelatge" ahir dilluns a l'Ateneu de Madrid, quan un grup ultradretà va irrompre en un acte sobre el dret a decidir amb polítics catalans. Tardà ha explicat aquest dimarts, en roda de premsa, que alguns assistents a l'acte que van presenciar els fets li han "explicat que hi havia connivència" i que la policia cridava als ultradretans "pels seus noms".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El parlamentari català ha considerat "molt lamentable que aquests feixistes embrutin el Madrid democràtic i republicà" i que "de manera repetida tractin d'alterar una reunió i vulnerar els drets civils dels ciutadans". Tot i això, ha insistit que "el més preocupant és la connivència amb la policia espanyola".

El TC "treballa a sou del PP"

Des del Congrés, Tardà s'ha referit també a la providència del Tribunal Constitucional per suspendre el nou 9-N. El diputat ha afirmat que aquest tribunal "treballa a sou del PP, com en altres ocasions ha treballat a sou del PSOE". Segons la seva opinió, els ciutadans de Catalunya "es mobilitzaran igualment el 9 de novembre mitjançant l'exercici del dret a votar en unes urnes que estaran en un gran nombre d'instituts d'educació secundària en les ciutats catalanes".

També ha reiterat que davant la "intolerància" del Govern espanyol, el que hauria de fer el de la Generalitat és "no acatar i continuar implicat en l'organització de la consulta del 9 de novembre, com ja ha fet". "De forma repetida hem instat Mas a continuar amb els treballs i responsabilitats que ha assumit, perquè cap dirigent polític català, i menys el president, ha de trair la voluntat d'una part molt majoritària de la ciutadania catalana de votar en el sentit que consideri oportú ", ha argumentat.

ERC denuncia "connivència" entre la policia i els ultradretans a l'acte del 9-N a l'Ateneu de Madrid

ERC denuncia "connivència" entre la policia i els ultradretans a l'acte del 9-N a l'Ateneu de Madrid

stats