Política 18/05/2017

ERC engega aquest divendres la seva campanya per al referèndum

Els republicans faran una enganxada simbòlica de cartells i dissabte organitzaran el primer acte al barri barceloní del Poblenou

Aleix Moldes
2 min
Marta Rovira i Oriol Junqueras aquest dissabte al 27è congrés d'ERC / MANOLO GARCÍA

BarcelonaERC se suma a partir d'aquest divendres a la campanya del referèndum. Els republicans faran una enganxada simbòlica de cartells a prop de la seva seu nacional un cop hagi acabat l'acte central del Pacte Nacional pel Referèndum. Per a dissabte està previst el primer acte al barri del Poblenou amb la presència del president del partit (i màxim responsable de l'organització del referèndum), Oriol Junqueras, i del líder del grup municipal a Barcelona, Alfred Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans van reservar un milió d'euros del pressupost per impulsar la campanya pel 'sí'. Inicialment havien previst sumar-se directament a la campanya unitària, en la qual haurien d'estar representats els partits i les entitats independentistes, però finalment l'executiva republicana ha pres la decisió de començar amb una campanya en solitari, tal com han fet ja el PDECat i Demòcrates, entre d'altres.

Tot i que formalment la campanya pel 'sí' comença aquest divendres, ERC fa mesos que organitza actes arreu del territori amb la independència com a nexe d'unió. La campanya 'La República que farem' quedarà ara superada per una de més específica sobre els avantatges de votar 'sí' en el referèndum que el Govern s'ha compromès a convocar per al pròxim mes de setembre. El 5 de març, Esquerra ja va reunir diversos milers de persones al Fòrum en un multitudinari acte sobre la consulta i la intenció del partit és continuar organitzant xerrades i mítings des d'ara fins al setembre.

La presentació de la campanya, que finalment comença aquest divendres, s'havia d'haver fet el 4 de maig, però el partit la va ajornar unes quantes setmanes. La coincidència amb l'acte central del Pacte Nacional pel Referèndum fa que l'enganxada de cartells a la cruïlla entre l'avinguda de Roma i el carrer de Calàbria de Barcelona no comenci fins a les 21.30 h. Els republicans s'han estimat més no fer públic encara el material que faran servir, però fonts del partit asseguren que no es limitarà a demanar el 'sí' a la independència, sinó que aportarà arguments per convèncer els indecisos.

stats