LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 09/06/2011

ERC presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos

CiU continua la negociació amb el PP per intentar tirar endavant els comptes

Sara González
2 min

BarcelonaEl líder d’ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat que finalment el seu grup presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos presentats pel Govern d’Artur Mas. Puigcercós ha lamentat que CiU segueixi “enrocada” perquè no ajorna l’eliminació de l’impost de successions, una de les cinc condicions que ERC va posar sobre la taula per abstenir-se en la votació. Per tant, el Govern ja només pot comptar amb el PP per tirar endavant els comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“L’ajuda ha de tenir un sentit de bilateralitat”, ha afirmat Puigcercós, qui ha afegit que des d’ERC ja s’ha fet “un esforç” reduint a cinc les condicions a negociar mentre que no hi ha hagut cap contraproposta per part de l’executiu. El dirigent republicà ha subratllat que tres d’aquestes qüestions responen a un criteri “d’equitat”. Més enllà de successions, que beneficia a un 6% de la població amb rendes altes, i de la retirada d’ajuts a les famílies amb nens, ha precisat que amb l’eliminació de la tercera hora el Govern crearà “una cartografia del fracàs escolar”. També han argumentat que reduir la despesa en l’atenció primària afavorirà el col·lapse de les urgències, un aspecte que CiU s’ha mostrat oberta a revisar.

Malgrat tot, Puigcercós ha afirmat que deixen “la negociació oberta” perquè CiU s’ha compromès a presentar a ERC una sèrie de propostes amb la voluntat que retiri l’esmena de la totalitat abans del ple. Tot i això, el líder republicà ha manifestat que CiU ja “ha triat” el PP, una opció que, d’altra banda, considera “legítima”.

Abstenció a canvi de pactes municipals

Puigcercós ha negat rotundament que ERC estigués negociant amb CiU l’abstenció als pressupostos a canvi de pactes municipals, tal com va dir ahir el líder d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida. “Duran devia tenir un lapsus i devia voler dir PP”, ha afirmat Puigcercós, qui ha insistit que tant Artur Mas com el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, han respectat aquesta separació.

stats