Política 25/03/2015

ERC insta la Fiscalia a acabar amb la impunitat catalanòfoba a les xarxes

Els diputats republicans al Congrés dirigeixen una carta a la fiscal general de l'Estat per demanar-li que actuï d'ofici i amb tota contundència contra els comentaris d'"odi" contra les víctimes catalanes de l'avió sinistrat

Ara
1 min

BarcelonaEls tres diputats d'Esquerra al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, han demanat a la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, que actuï d'ofici contra els autors de comentaris insultants contra les víctimes catalanes del vol de Germanwings. Ho han fet via carta a la màxima responsable del Ministeri Fiscal, a qui traslladen que alguns d'aquests missatges poden ser constitutius d'un delicte d'"odi". Per això li reclamen que "no obviï la magnitud d'aquests fets".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta enviada a Madrigal relata que després de l'accident, "i sota l'impacte emocional i de dolor dels familiars i amics de les víctimes, compartits amb el conjunt d ela ciutadania, s'han difós missatges d'odi per les xarxes socials, en especial Twitter, cap als catalans, atenent al fet que la majoria de persones de nacionalitat espanyola que han mort eren d'origen català".

Els republicans expliquen a la fiscal que, al seu parer, "la societat no pot obviar la magnitud d'aquests fets que, en els darrers temps tendeixen a incrementar-se en la mesura que s'ha instal·lat la percepció que aquests comportaments resten impunes". I és per això que "des de la indignació que provoca ser víctimes d'aquests missatges que inciten a l'odi contra la ciutadania catalana", li reclamen que actuï d'ofici per acabar amb aquesta situació: "Atenent a la legislació vigent que li permet actuar contra els delictes d'odi, li demanem fervorosament, com a màxim responsable del Ministeri Fiscal, que amb la major diligència procedeixi a actuar d'ofici per posar fi als que han portat a terme aquests fets", diuen a la missiva envida.

stats