Política 30/10/2018

ERC guanyaria les eleccions al Parlament a costa de JxCat, segons una enquesta d''El Periódico'

Els republicans obtindrien entre 37 i 39 diputats, per davant de la llista de Carles Puigdemont, que es quedaria amb entre 22 i 23

Ara
1 min
Sergi Sabrià, aquest matí al Parlament, on ha demanat "unitat d'acció"

BarcelonaERC guanyaria les eleccions a Catalunya amb entre 37 i 39 diputats a costa de Junts per Catalunya, que només n'obtindria entre 22 i 23, segons una enquesta publicada per 'El Periódico'. La majoria independentista, segons el sondeig, es mantindria gràcies a l'auge de la CUP, que passaria de 4 a 9 o 10 escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho expressa el rotatiu, que publica el Baròmetre de Catalunya del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), en què els republicans obtindrien més bons resultats electorals, després de la crisi en el bloc independentista que ha fet aflorar les discrepàncies amb JxCat.

En el bloc constitucionalista, el PSC guanyaria escons (arribant als 23-24) a costa de Ciutadans, que perdria entre 5 i 6 escons, passant de 36 a 31, mentre que el PP perdria un diputat i es mantindria com a última força parlamentària amb 3 escons. Els comuns, per la seva banda, es mantindrien amb entre 8 i 9 diputats.

L'enquesta es va fer a partir de 739 entrevistes entre el 22 i el 25 d'octubre, coincidint amb l'activació del Consell per la República i l'obertura de judici oral contra els líders independentistes empresonats.

stats