Política 19/04/2017

ERC insisteix que no va tenir res a veure amb la gravació de la conversa de Bonvehí

Rufián assenyala que, per evitar polèmiques com aquesta, "el millor és no dir segons quines coses"

Ara
2 min
Gabriel Rufián, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reiterat aquest dimarts al migdia que la gravació i la difusió de la conversa del coordinador organitzatiu del PDECat, David Bonvehí, en el transcurs d'un dinar amb membres del seu partit a Manresa, "no té res a veure" amb els republicans. "Em remeto a les paraules dels companys de partit", ha dit Rufián en declaracions als periodistes des dels passadissos del Congrés recollides per l'ACN. "La veritat és que el millor que pots fer perquè no et passi això és no dir segons quines coses", ha afegit el portaveu d'ERC en referència al "candidat autonomista" pel qual Bonvehí aposta en cas de "fracàs" del procés sobiranista, segons es va poder escoltar en la conversa publicada pel 'diario.es'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dia després, David Bonvehí ha respost Rufián durant una entrevista a La Xarxa. "El senyor Rufián també diu moltes coses i, si li agafem les seves frases, tampoc no acostumen a ser massa elaborades. Ni ell canviarà la seva manera de ser ni ho faré jo", ha indicat. Al número 2 de l'executiva del PDECat no li ha agradat que el portaveu republicà al Congrés hagi qüestionat el contingut de la conversa que es va filtrar la setmana passada als mitjans de comunicació. Ell ha reconegut que va tractar de ser "concís" i va "resumir" la posició del seu partit en cas de "fracàs absolut" del procés, però ha subratllat que no es pot dubtar del seu independentisme ni del del partit.

Tot i que fa dies que el PDECat apunta directament cap a Mireia Estefanell i Pere Culell, regidora i exregidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Manresa, el partit ha negat des del primer moment tenir cap vinculació amb la gravació i difusió de la conversa. En un comunicat de dijous passat, ERC va assegurar que no tenia "cap tipus de relació" amb l'episodi i va afirmar que són els principals interessats a esclarir els fets.

stats