Política 02/08/2017

ERC fitxa el jurista Josep Jover per "defensar els drets dels catalans" davant la justícia europea

A través d'un comunicat, la formació ha explicat que les darreres actuacions de la Guàrdia Civil han estat el "detonant" d'aquesta decisió

Europa Press
1 min
El jurista Josep Jover, en una imatge al seu perfil de Twitter

BarcelonaERC ha contractat el jurista Josep Jover amb l'objectiu de portar al Tribunal de Justícia de la UE la defensa dels drets fonamentals dels catalans, ha anunciat aquest dimecres en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les darreres actuacions policials, la manca de respecte democràtic i els atacs a la llibertat d'expressió han estat els detonants d'aquesta decisió, que pretén disposar de les màximes eines poder defensar els drets de la ciutadania de Catalunya", ha assegurat el partit. La formació ha explicat també que Jover crearà un equip multidisciplinari, en el qual s'integrarà l'actual equip jurídic d'ERC, per gestionar la seva acció jurídica a nivell internacional.

Jover és un advocat especialitzat en propietat intel·lectual i drets d'autor, i gestor de conflictes, i un dels seus casos més destacats ha estat la demanda contra el cànon digital davant el Tribunal de Justícia de la UE, que va acabar considerant que la taxa era abusiva i no complia amb la directiva europea.

stats