Publicitat
Publicitat

REFORMA LABORAL

ERC critica que la reforma laboral "afebleix el país i empobreix els catalans"

Marta Rovira ha avançat que s'adreçaran als agents socials per explorar alternatives i que estudiaran si donen suport a les mobilitzacions que preparin els sindicats

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha carregat aquest matí contra la reforma laboral aprovada divendres pel govern espanyol assegurant que, com "totes les reformes del PP, afebleix el país i empobreix els catalans". Ha previst igualment que farà créixer l'atur, abaixar els salaris i incrementar la conflictivitat social. Rovira ha criticat concretament que els treballadors no tindran cap via per provar si existeixen les causes a l'empresa per aplicar un acomiadament per causes objectives i ha lamentat que permeti negociar contractes per sota d'allò establert en el conveni col·lectiu. De la mateixa manera, la dirigent republicana troba a faltar més incentius econòmics a les pimes per crear llocs de treball i afirma que la reforma "mina les poques competències de la Generalitat en matèria laboral".

Rovira s'ha posat al costat dels agents socials i econòmics per explorar alternatives i pressionar per reivindicar un diàleg social que afirma que l'executiu popular ha "minat". Ha avançat que farien propostes de millora durant el tràmit parlamentari, però també que estudiaran si donar suport a les protestes que anunciïn els sindicats, tot i que sí que defensa que hi hagi mobilitzacions en contra del projecte inicial.

RE

Més continguts de