POLÍTICA
Política 18/04/2012

ERC insta el Govern a rebutjar la Llei d'estabilitat i portar els pressupostos de l'Estat al TC

S'ofereix a l'executiu de CiU per plantar cara a l'incompliment i les "amenaces" de Rajoy

Acn
1 min

BarcelonaEl diputat d'ERC, Pere Aragonès, ha instat aquest dimecres el Govern a rebutjar la Llei d'estabilitat pressupostària en el seu tràmit al Senat després que el secretari d'Estat d'Hisenda hagi insistit que s'intervindran les comunitats que no compleixin l'objectiu de dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aragonès s'ha ofert a l'executiu de CiU per plantar cara a les "amenaces" del govern de Rajoy i també per portar els pressupostos de l'Estat al Tribunal Constitucional (TC) per no incloure l'addicional tercera de l'Estatut. "El Govern no pot quedar-se de braços creuats mentre l'Estat anuncia que incompleix les seves pròpies lleis", s'ha queixat. En un comunicat, ha demanat a CiU que voti en contra de la Llei d'estabilitat en el seu tràmit al Senat, rectificant així la posició que va mostrar al Congrés. "Des d'ERC demanem que el Govern sigui actiu, que rebutgi la Llei d'estabilitat que permet la intervenció de la Generalitat", ha exigit.

Al seu parer, les declaracions del secretari d'Estat d'Hisenda "repeteixen quina és l'actitud del govern de l'Estat, que és negar el pa i la sal al Govern per atendre els seus ciutadans, i després d'amenaçar-los d'intervenir si no té el pa i la sal que li nega ell mateix". ERC s'ha ofert al Govern per ajudar-lo a deixar la seva política de "braços caiguts".

stats