Política 22/03/2013

ERC ja té nou logotip

Només un 52,79% dels 2.908 participants en el procés obert ratifiquen l'opció de renovar-lo, però l'opció vencedora finalment s'imposa amb claredat

Ara
1 min
Els nous logos d'ERC, segons el territori. / ARA

BarcelonaL'últim congrés d'ERC va acordar jubilar la renovació del logotip que va impulsar l'executiva de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós el 2006 i aquest divendres s'han fet públics els resultats del procés participatiu per escollir-ne un de nou. L'objectiu era fer-se enrere en la supressió de les definicions de republicans i catalans –en el darrer logotip tan sols hi deia "Esquerra"– i que, tot i això, seguís sent útil arreu dels Països Catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el partit va realitzar un concurs públic obert als professionals del disseny per fer les 87 propostes inicials que van arribar. D'aquestes, un jurat professional de la comunicació i el màrqueting polític en va escollir 5, d'entre les quals l'executiva dels republicans en va triar dues de finalistes al setembre. Finalment, després del procés electoral, entre el 14 i el 21 de març els militants, simpatitzants i amics van poder votar quina opció preferien.

Tanmateix, després de rebre 2.908 vots fins aquest dijous, tan sols uns 52,79% dels participants van ratificar l'opció de canviar el logotip. En tot cas, entre les dues opcions plantejades, la guanyadora –de l'equip Nou Barons, integrat per Carles Grau i Pau Casals– ha obtingut un 65,82% dels vots, i l'altra –obra de Jaume Badosa–, un 13,86%.

El nou logotip presenta la marca d'Esquerra Republicana per a tots els Països Catalans, mentre que per a Catalunya és ERC, per al País Valencià és ERPV i per cada illa és Esquerra Republicana seguit del nom de la illa.

stats