ERC ja té nou logotip

Només un 52,79% dels 2.908 participants en el procés obert ratifiquen l'opció de renovar-lo, però l'opció vencedora finalment s'imposa amb claredat

L'últim congrés d'ERC va acordar jubilar la renovació del logotip que va impulsar l'executiva de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós el 2006 i aquest divendres s'han fet públics els resultats del procés participatiu per escollir-ne un de nou. L'objectiu era fer-se enrere en la supressió de les definicions de republicans i catalans –en el darrer logotip tan sols hi deia "Esquerra"– i que, tot i això, seguís sent útil arreu dels Països Catalans.

Així, el partit va realitzar un concurs públic obert als professionals del disseny per fer les 87 propostes inicials que van arribar. D'aquestes, un jurat professional de la comunicació i el màrqueting polític en va escollir 5, d'entre les quals l'executiva dels republicans en va triar dues de finalistes al setembre. Finalment, després del procés electoral, entre el 14 i el 21 de març els militants, simpatitzants i amics van poder votar quina opció preferien.

Tanmateix, després de rebre 2.908 vots fins aquest dijous, tan sols uns 52,79% dels participants van ratificar l'opció de canviar el logotip. En tot cas, entre les dues opcions plantejades, la guanyadora –de l'equip Nou Barons, integrat per Carles Grau i Pau Casals– ha obtingut un 65,82% dels vots, i l'altra –obra de Jaume Badosa–, un 13,86%.

El nou logotip presenta la marca d'Esquerra Republicana per a tots els Països Catalans, mentre que per a Catalunya és ERC, per al País Valencià és ERPV i per cada illa és Esquerra Republicana seguit del nom de la illa.

Més continguts de